Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kysely koirakouluihin liittyvistä toiveista ja odotuksista /kevät 2011

Vastauksia tuli yhteensä 69 kpl, upeaa!!
Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä toiveita koirakouluille ja kouluttajille asetetaan. Tämän kyselyn tuloksia ei voi sellaisenaan yleistää, vaan tämä on yksi tulos tästä aiheesta ja vasta pintaraapaisu sinänsä mielenkiintoiseen aiheeseen. Suuret kiitokset kaikille vastanneille, näiden perusteella on hyvä kehittää meidänkin toimintaamme, KIITOS!

Alla lyhyt kooste tuloksista, omilla kommenteillani varustettuna,
Krista

KYSELY/tuloksia:
Koulutustarjonnassa selkeästi suosituimpia olivat TOKO ja penturyhmä, niiden jälkeen varsin tasavahvoina arkitottelevaisuus, agility ja pk-lajit Myös rally-toko erottui joukosta. (- tässä näkyi varmasti Koirakoutsin valikoima/painotus jonkin verran, koska agility ei erottunut kovin vahvasti)

Koulutussisällön osalta luento nähtiin tarpeellisesti erityisesti pentu- ja alkeiskursseilla.
Käytännön harjoituksia kaivattiin yleisesti enemmän kuin teoriaa, 82 % halusi enemmän käytäntöä. (- "tekemällä oppii" -kommentteja tuli todella paljon!)

Ajankohtana paras on arki-ilta tai talvikaudella viikonloppu.
Kevät ja syksy olivat suosituinta kouluttautumisaikaa, myös talvi - jos on halli.

64 % vastaajista koki, että kerran viikossa koulutusta on sopiva määrä
29 % haluaisi koulutusta useamman kerran viikossa
Toisaalta lähes puolet (48 %) toivoi erilaisia teemakoulutuksia näiden lisäksi, pari kertaa vuodessa.

Ajallisesti tunti tai lyhyempi aika olivat suosituimmat (yht. 85 % vastauksista), paitsi pk-lajeissa joissa toivottiin selkeästi pidempiä treenejä. (- tämä on toki ymmärrettävää, tunnissa ei esim. hakumetsässä ehdi treenata montaakaan koiraa, saati tehdä alkuvalmisteluja..)

Matka koulutukseen saisi olla mieluusti alle 30 min/30 km. (Tätä mieltä oli 51 % vastaajista)

Hallin tarve oli melko selvä vastauksissa:
61 % vastaajista haluaa ehdottomasti hallin koulutukseen.
19 % näki hallin tarpeen riippuvaiseksi kurssin teemasta.
(- pari viimeistä talvea on varmasti lisännyt hallintarvetta, eikä Suomen sateiset ja pimeät syksytkään toisaalta innosta ulkokoulutukseen)

Koulutuspaikkojen hyvän pohjan merkitystä piti tärkeänä tai erittäin tärkeänä 53 % vastaajista. Paikan tulisi olla turvallinen, rauhallinen, ei asfalttipohja. (- tämä tulos ilahdutti itseäni suuresti! Oma taustani hevospuolella on usein tuottanut haastetta koirapuolella, kun olen ihmetellyt kun koiria treenataan vaikka millaisissa olosuhteissa. Etenkin vauhtitreeneissä taatusti kipeytyy koira kuin koira, jos pohja ei jousta tai on liukas/liian pitävä).

Hyvän kouluttajan ominaisuuksissa korostuivat mm:
- hyvä koiranlukutaito ja avoin suhtautuminen koiriin yksilöinä
- hyvä ihmisten "lukutaito": sosiaalinen, rauhallinen, ei käytä hienoa kieltä, hienotunteinen, kärsivällinen, positiivinen, kannustava, tasapuolinen, motivoitunut, huumorintajuinen
- paljon omaa kokemusta koirien kouluttamisesta, menestystä ja kokemusta myös kilpailemisesta, näyttää mallia omalla tai asiakkaan koiralla, perustelee, antaa useita vaihtoehtoja ongelmiin
- selkeä ulosanti, antaa rehellistä palautetta, perusteellinen
(- oli hienoa huomata, että vastaajat ymmärtävät, että kouluttaja kouluttaa ihmistä hihnan päässä eikä niinkään koiraa - silti ymmärrettiin myös se, että ilman hyvää koiraosaamista ei ole "mitään mitä kouluttaa")

Jos joku kohta askarruttaa, kysy ihmeessä lisätietoa!