Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Koulutusideologia

Koirakoutsin valmennukset ja koulutukset on suunnattu kaikille koirille ja koiranomistajille. Tottelevainen ja hyvinkäyttäytyvä koira on ilo ja ylpeydenaihe omistajalleen, mutta koiran kouluttaminen vaatii työtä ja tässä työssä haluamme olla avuksi. Etenemme koulutuksissa positiivisen vahvistamisen keinoin ja pyrimme opettamaan koiralle eri asioita aina leikin varjolla. Emme halua unohtaa myöskään koiran omistajaa, vaan kannustamme ja tuemme kaikin keinoin joskus vaativassakin koulutustyössä.

Koulutuksissamme on mottona TVA, jonka ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa aina tottelevaisuusvaliota.

T = TEKNIIKKA
koira on tapaeläin ja se tekee asioita, jotka kokee itselleen kannattaviksi. Monet harjoitukset perustuvat tietyn toiminnon vahvistamiseen eli koiralle opetetaan tekniikka, jolla se tekee jonkin tehtävän. Kyseessä voi olla TOKO- temppu tai arkielämän tilanne. Toistojen ja yleistämisen kautta saadaan tekniikasta muokattua koiralle tapa, jolla se tilanteen tai tempun suorittaa - myös koulutuskentän ulkopuolella.

V = VUOROVAIKUTUS
koiran ja omistajan välisen vuorovaikutuksen tulee olla toista kunnioittava ja riittävän selkeä molemmille osapuolille. Luottamus syntyy yhdessäeläen ja uudet kokemukset vahvistavat hyvää suhdetta - edellyttäen, että tilanteet tuodaan koiralle reilusti ja koiraa tarvittaessa tukien. On tärkeää osata lukea koiraansa ja toisaalta ymmärtää myös oman toiminnan syyt ja seuraukset. Vain itseään voi muuttaa, mutta tämä muutos on koiran uuden käyttäytymistavan kannalta äärimmäisen tärkeä! Koiraa voi, saa ja pitääkin kouluttaa, mutta oman toiminnan muokkaaminen on usein suurin työsarka. Omistajan tulee olla koiran silmissä maailman upein tyyppi, jonka kanssa on kivaa, kannattavaa ja turvallista olla.

A = ASENNE
pelkkä tekniikan opettaminen ei riitä! Koiralle täytyy vahvistaa haluttu mielentila tehtävien suorittamiseen ja ylipäätään työntekoon tai tavalliseen arkielämään suhtautumiseen. Palkkioiden tulee olla koiran mielestä tavoiteltavia, jotta se haluaa tehdä niiden eteen töitä. Toisaalta koiran täytyy myös osata rauhoittua tekemään "ei mitään ". Vain rauhallinen ja keskittymiskykyinen koira voi oppia! Omistajan tuleekin opettaa omalla itsevarmuudellaan ja rauhallisuudellaan myös koiralle, että tämä mielentila on toivottava. Yhteiselle leikille on toki myös oltava aikansa ja kun yhteiset pelisäännöt on luotu, leikistä voivat nauttia niin koira kuin omistajakin.