Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kouluttajat

Koirakoutsin kouluttajina toimivat osaavat ja kokeneet kouluttajamme, joilla on pitkä kokemus niin omien kuin muidenkin koirien kouluttamisesta. Kouluttajamme hallitsevat nykyaikaiset oppimisteoriat ja soveltavat niitä käytäntöön kunkin koirakon tarpeiden mukaisesti. Lajikoulutuksissa painotamme, että kouluttajilla on teoriaosaamisen ohella pitkä kokemus ja kisanäyttöä omasta lajistaan. Voit lukea kouluttajiemme kilpailutuloksista lisää täältä.

KRISTA KARHU, Koirakoutsin perustaja

Koirakoutsin perustaja on Krista Karhu, jolla on pitkä kokemus ihmisten ja eläinten kouluttamisesta. Koulutukseltaan Krista on kasvatustieteen maisteri ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Kristalla on kokemusta useista lajeista, kuten agility, pk-haku, veto, hali-berneily, rally-toko, vepe, koiratanssi, pk-jälki ja TOKO. Aktiivisimmat lajit ovat olleet TOKO ja rally-toko, joista saavutuksina useita valioita sekä mitaleja suomenmestaruus- ja piirinmestaruuskilpailuissa.

Krista on aktiivinen myös Kennelliitossa, sillä on hän rally-tokon ylituomari ja mukana kouluttamassa esimerkiksi koulutusohjaajakursseilla.


Krista kertoo kouluttamisesta:

"Haluan, että koirilla on kivaa treeneissä ja ne ymmärtävät mitä niiltä halutaan. Ohjaajan tuleekin mielestäni keskittyä koiran itsevarmuuden ja osaamisen kehittämiseen eikä jatkuva kieltämiseen tai "nillittämiseen". Toivon, että koirat tekevät yhteistyötä ohjaajiensa kanssa koska haluavat onnistua, eikä sen vuoksi että pelkäävät tekevänsä virheen. Haluan että koulutustilanteissa vallitsee iloinen ja rento tunnelma, jossa sekä koira että ohjaaja voivat oppia uutta ja vahvistaa vanhaa!"

Kuva: SporttiRakki

MIKA JALONEN

Mikalla on vuosien kokemus kouluttamisesta ja TOKOssa kilpailemisesta. Mika on päässyt edustamaan koiransa kanssa Suomea TOKOn maailmanmestaruuskilpailuissa ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ja kotiin on palattu mitalit kaulassa. Lisäksi Mika on saanut mitalisijoja suomenmestaruuskilpailuissa, voittanut useita piirinmestaruuksia, rotumestaruuksia ja kilpaillut useamman koiran valioksi asti.

Mika kertoo kouluttamisesta:

"Vaikka itse treenaan paljon ja haluan myös menestyä kilpailuissa, niin arkikäytös on minulle kuitenkin kaikkein tärkeintä. Mikään ei ylitä arjen sankaruutta! TOKO:n lisäksi ohjaan tavoitteellisten pentujen ryhmiä. Kierrän ympäri Suomea vetämässä koulutuspäiviä ja annan myös yksityiskoulutusta ongelmakoirille aina kun/jos aikaa riittää."


CSILLA BAKOS

Csilla on kotoisin Unkarista, jossa hän on valmistunut koirankouluttajaksi erityisalanaan avustajakoirien koulutus. Koiria Csillalla on ollut jo noin 10 vuoden ajan ja nykyisin hän elää valloittavan malinoisuros Hamin kanssa. Ham ja Csilla ovat harrastaneet yhdessä koirafrisbeetä, rally-tokoa sekä koiratanssia, näiden lisäksi Ham osaa paitsi hurmata ihmisiä, myös monia arkea helpottavia askareita, joita voit vain kuvitella avustajakoirien kouluttajan koiralleen keksivän.

Csillan johdolla onnistut opettamaan koiralle vaativiakin temppuja. Csillalla on ilmiömäinen kyky työskennellä erilaisten koirakoiden kanssa ja löytää heille oma tapa oppia ja työskennellä. Tällä
hetkellä Csilla kilpailee koiratanssissa ja rally-tokossa, jossa jälkimmäisessä parivaljakko pitää hallussaan 2019 Suomen Mestaruutta ja Pohjoismaiden Mestaruuspronssia sekä PM -joukkuekultaa ja löytyy palkintokaapista myös hopeaa ja pronssia piirimestaruuskisoista. Koiratanssissa Ham ja Csilla kisaavat HTM ja Freestyle -luokissa ylimmässä voittajaluokassa. Koirakoutsilla Csilla ohjaa rally-tokoa ja koiratanssia.


Csilla kertoo kouluttamisesta:

"Pidän kaiken koulutuksen pohjana positiivista vahvistamista. Oikeanlainen ja oikea-aikainen palkkaus on on ensiarvoisen tärkeää yhdistettynä tarkkaan ja selkeään ohjaukseen, joka antaa koiralle mahdollisuuden suorittaa tehtävä oikein. Tärkeintä harrastamisessa on yhdessä tekeminen ja nauttiminen koiran kanssa. Kouluttaminen on minulle mieluista, sillä samalla, kun pystyn antamaan muille työkaluja koiran ohjaamiseen, saan mahdollisuuden välillä oppia myös itse uusia tapoja erilaisia koirakoita kohdatessani."


SANNI LEMPIÄINEN

Sanni on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaine puheviestintä ja sivuaineena muunmuassa kasvatustieteet. Hänellä on kokemusta ihmisten ja koirien kouluttamisesta useampia vuosia. Sanni
on kouluttautunut Kennelliitossa aktiivisesti käymällä seuraavia kursseja: arkitottelevaisuusohjaaja, koiratanssin koulutusohjaaja, rally-tokon koulutusohjaaja, rally-tokon koetoimitsija, ylituomarin
peruskurssi ja rally-tokon ylituomari. Lisäksi hän on käynyt Koirakoutsin kouluttajakoulutuksen perusosan osat 1 ja 2. Sanni on kilpaillut koiriensa kanssa TOKOssa, rally-tokossa ja koiratanssissa
ja lisäksi saavuttanut valionarvoja näyttelyissä.
Sanni kertoo kouluttamisesta:

"Koulutan pääasiassa rally-tokoa. Koulutuksissa on ihana seurata koiran ja omistajan suhteen kehitystä ja onnistumisen riemua. Sekä koirien että ihmisten kouluttaminen ja opettaminen ovat mielestäni eräänlaista ongelmanratkaisua. Mielestäni on mukavaa etsiä erilaisia ratkaisuja ja tapoja päästä haluttuun lopputulokseen, esimerkiksi keksiä mahdollisimman monta erilaista tapaa opettaa sama asia. Kaikki koirat ja ihmiset kun eivät opi samalla tavalla."


SARI RUOTSALAINEN (tuuraa tarvittaessa)

Sari on vuosien varrella harrastanut koiriensa kanssa usempaa eri lajia, kuten agilitya, vepeä, hakua, jälkeä, rally-tokoa ja esine-etsintää. Tärkeimmäksi lajiksi on kuitenkin noussut TOKO, jossa Sari on
kilpaillut koiriensa kanssa valioksi asti. Lisäksi Sari on kouluttautunut homekoiraohjaajaksi Kannuksessa ja Sarin koirat tekevät töitä homekoirina.

Sari on kouluttautunut Kennelliitossa esimerkiksi TOKOn koulutusohjaajaksi, TOKOn, rally-tokon ja palveluskoirien koetoimitsijaksi sekä TOKOn liikkeenohjaajaksi. Koirakoutsilla Sari on kouluttanut vuodesta 2011.


Sari kertoo kouluttamisesta:

"Kouluttajana opin koko ajan uutta opettaessani omia koiriani ja lisää ideoita sekä ajatuksia saan erilaisista koulutuksista ja luennoilta. Koulutuksessa pyrin siihen, että ohjaaja ja koira löytävät yhdessä tekemisen riemun. Onnistumisten kautta ohjaajan ja koiran suhde kehittyy kiinteämmäksi ja kumpikin nauttivat yhdessä tekemisestä. Tällä hetkellä tuuraan eri ryhmissä tarvittaessa."

NOORA HARJULA (tuuraa tarvittaessa)

Noora on harrastanut koiriensa kanssa useita lajeja, kuten TOKOa, agilitya, rally-tokoa, pk-hakua, pk-jälkeä ja mejää. Vaikka pääpaino on treenaamisessa, on Noora saavuttanut kilpailuissa myös valionarvon.


Noora kertoo kouluttamisesta:

"Haluan tuoda koulutuksiini iloista tekemisen meininkiä ja luoda koiran ja ohjaajan välille hyvän suhteen, oli tarkoituksena sitten kotikoiran perustottelevaisuus tai kisakoiran TOKOn alkeet."

MARIA RISKI

Maria on harrastanut koiriensa kanssa rally-tokoa, TOKOa ja metsäjälkeä. Maria on aktiivinen rally-tokossa, sekä kilpailijana että rally-tokon ylituomarina. Lisäksi hän on käynyt Koirakoutsin
kouluttajakoulutuksen perusosan. Koiransa kanssa Maria on ottanut osaa suomenmestaruuskilpailuihin ja voittanut esimerkiksi piirinmestaruuden.


Maria kertoo kouluttamisesta:

"Koulutan rally-tokoa, tokoa ja pentukursseja. Koiran (tai minkä tahansa eläimen) kouluttaminen on hyvin mielenkiintoista ja haluan koko ajan oppia siitä lisää. Tutkittua tietoa tulee koko ajan lisää ja
ihmiset ymmärtävät paremmin koiriaan. Parhaiten oppii kuitenkin koiran kanssa olemalla ja tekemällä, tarkkailemalla omaa koiraansa. Kahden hyvin erilaisen koiran omistajana tiedän, että kaikki koirat ovat todellakin yksilöitä. Joskus oikeaa koulutustekniikkaa tai syytä koiran käytökseen täytyy miettiä vähän tarkemmin. Tärkeintä on kuitenkin se, että omistajalla ja koiralla on hauskaa yhdessä. Jotta koira voi oppia, sen täytyy voida tehdä virheitä ilman pelkoa rangaistuksesta. Omistajan tehtävä on luoda koiralle luottavainen oppimisympäristö ja kannustaa oikeaan, toivottuun käytökseen. Toivon, että kursseillani ihmiset ja koirat saavat uusia oivalluksia ja ihmiset oppisivat katselemaan maailmaa koiran silmin. Itsekin opettelen sitä joka päivä!"


SAILA OLDÉN

Saila on kouluttanut Koirakoutsilla vuodesta 2014 ja vuonna 2017 hän suoritti eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Hänen päälajinsa on pelastuskoirapuolella, jossa hän tekee koiriensa kanssa hakua ja jälkeä. Toinen Sailan hovawarteista on läpäissyt Virta-tarkastuksen, eli pelastuskoiran käyttöönottotarkistuksen viranomaiskäyttöön. Nuorempi hovawart aloittelee kisauraansa. Pelastuskoirapuolen lisäksi Saila on kilpaillut TOKOssa. Saila kouluttaa Koirakoutsilla esimerkiksi pentukursseja, hihnakursseja ja TOKOa.

Saila kertoo kouluttamisesta:

"Kouluttajana tavoitteeni on että oppiminen on hauskaa ja motivoivaa sekä koiralle että ohjaajalle. Asiat kannattaa aina tehdä ilon kautta!"

______________________________________________________________

ANNIKA SALO

Annikan päälajina on rally-toko, jossa hän kilpailee aktiivisesti belgianpaimenkoirallaan FIRTVA "Roki" ja RTK2 "Hertta". Sivulajina TOKOssa Roki on erikoisvoittajaluokassa ja Hertta avoimessa. Roki on kisannut myös koiratanssissa HTM VOI -luokassa. Lisäksi Annika kilpailee rally-tokossa ystävänsä rottweilerin Tepon RTK4 kanssa. Hän on myös kouluttautunut aktiivisesti ja on esimerkiksi rally-tokon koetoimitsija, arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja, rally-tokon koulutusohjaaja ja suorittanut ylituomarin peruskurssin.

Annika kertoo kouluttamisesta:

"Koulutan Koirakoutsilla Ylöjärvellä arkikursseista rally-tokoon. Kyetessäni antamaan ohjaajalle juuri hänen koiralleen sopivia työkaluja, tuloksia syntyy... iloisesti työtään tekeviä koiria ja onnellisia ohjaajia. Positiivinen ja kannustava palaute on tärkeää, sekä minulta ohjaajalle että ohjaajalta koiralleen. Jokainen koira on ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin on. Jokaisen koiran rinnassa sykkii sankarikoiran sydän."


______________________________________________________________

ANU NIEMINEN

Anu on kouluttautunut koirakoulualalla 2000-luvun alusta lähtien ja kouluttanut 2005 lähtien Rakkaissa Haukuissa pääkaupunkiseudulla. Hän on käynyt koulutusohjaajakurssien lisäksi Turid Rugaasin ongelmakoirakouluttajakurssin. Anu on erityisesti kiinnostunut arkitaidoista, koiran hyvinvoinnista ja koiran käyttäytymisestä.

Anu kertoo kouluttamisesta:

"Kouluttajana aloitin 2005 Rakkaissa Haukuissa pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalle muuton jälkeen omalla toiminimellä. Omia koiria on tähän mennessä ollut viisi, sheltistä hovawartiin. Pelastuskoiratoiminnassa olin mukana viitisen vuotta, joista neljä hälytysryhmässä. Suomen Kuulo- ja Tukikoirayhdistyksessä toimin muutamia vuosia valmistuvien koirien testaajana."

______________________________________________________________

SUSANNE KUUSIMÄKI

Susanne on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja lisäksi hän on Eläintenhoidon ohjaaja Suupohjan Koulutuskuntayhtymältä. Hän on aiemmin työskennellyt hoitoalalla, mutta nykyään keskittyy pelkästään eläimiin. Koirien lisäksi Susannella on kokemusta hevosista, kissoista ja vuohista. Susanne harrastaa koiriensa kanssa rally-tokoa, nose workia ja agilitya.

Susanne kertoo kouluttamisesta:

"Minulle tärkeää on koiran kokonisvaltainen hyvinvointi. Haluan auttaa ihmistä ymmärtämään ja puhumaan koiraa. Minua kiinnostaa erityisesti käytöksen muokkaaminen haluttua tavoitetta kohti. Koiran ja ihmisen välisen suhteen lujittaminen sekä eheyttäminen. Koirien sosiaalisten ja kognitiivisten tarpeiden täyttäminen sekä haasteiden voittaminen tai ainakin helpottaminen. Tunteiden tunnistaminen ja tarvittaessa niiden muuttaminen. Olen vetänyt kursseja perusasioista käytösongelmiin. Mm villeille junnuille, koirille joille ohittaminen on haasteellista, aroille koirille, reaktiivisille, itsehillintää kaipaaville, impulssikontrollia jne. Tavoitteena maltillinen koira -> tyytyväinen ihminen."


ILONA JAHKOLA

Ilona on koulutukseltaan eläintenhoitaja, opinnoissa painoitus on ollut koirien käyttäytymisessä. Hän on kouluttautunut kennelliiton arkitottelevaisuusohjaajaksi. Omien koirien kanssa pääharrastuslajit ovat TOKO, rally, esine-etsintä, haku, jälki ja nose work. Ilonalla on ollut virkakoiria koulutuksessa ja hän toimii reservin sotakoiraosaston ryhmänjohtajana. Ilona on kaksikielinen, eli koulutus onnistuu pyydettäessä myös ruotsiksi!

Ilona kertoo kouluttamisesta:

"Oli tavoitteena sitten kisaaminen, harrastaminen tai arkikäytös niin pidän yhdessä tekemisen iloa kaikista tärkeimpänä. Koulutuksen tulee olla myönteistä molemmille osapuolille ja itse koulutus tapahtuman rento. Pyrin koulutuksissa siihen että koiralle kerrotaan mitä ja miten toivottu käytös tehdään, eikä sitä mitä ei saa tehdä. Korostan mielentilan merkitystä ja sitä että kouluttaminen olisi hauskaa ja motivoivaa, niin koiralle kuin ohjaajalle."


______________________________________________________________

Kouluttajiemme kilpailutuloksia

Krista Karhu

TOKO:

Brii:

 • 6.5.2016 EVL1 (287p)
 • 5.5.2016 EVL1 (265p)
 • 6.9.2015 VOI1 (300p) KP
 • 12.5.2015 VOI1 (260p)
 • 21.3.2015 AVO1 (187,5p) KP TK2
 • 14.3.2015 AVO1(193p) KP
 • 7.2.2015 AVO1 (188,5p) KP
 • 13.9.2014 ALO1 (168p) TK1
 • 31.8.2014 ALO1 (184p)
 • 10.8.2014 ALO1 (188 p)

Tykki:

 • 13.7.2018 ALO1 (197p) KP
 • 18.8.2018 ALO1 (188,5p) SM-joukkuekulta


RALLY-TOKO


Brii:

 • 21.11.2015 MES 97p FI RTVA
 • 4.10.2016 MES 90p ja MES 84p -> SM-3
 • 15.8.2015 MES 95p RTK4
 • 8.2.2015 MES 95p
 • 25.1.2015 VOI 91p RTK3
 • 10.1.2015 VOI 96p
 • 3.1.2015 VOI 75p
 • 7.9.2014 AVO 95p RTK2
 • 6.9.2014 AVO 99p
 • 9.8.2014 AVO 100p
 • 28.6.2014 ALO 93p RTK1
 • 1.5.2014 ALO 99p
 • 1.5.2014 ALO 96p

RALLY-TOKO:

Mötkis:

 • 31.5.2015 MES 99p FI RTVA
 • 8.2.2015 MES 98p
 • 2014 Rally-tokon SM-2
 • 7.9.2014 MES 89p
 • 7.9.2014 MES 97p
 • 9.8.2014 MES 88p RTK4
 • 28.6.2014 MES 94p
 • 1.5.2014 MES 83p

Mika Jalonen

TOKO:

Kaitsu:

 • 13.8.2016 EVL1 (284,5) TOKON PIIRINMESTARI -16
 • SM-3
 • MM-6 ja joukkuekulta Moskova
 • 5.5.2016 EVL1 (302,5p) KP
 • karsintakokeiden perusteella valittiin mukaan Suomen TOKO-maajoukkueeseen v. 2016
 • 27.3.2016 EVL1 (283,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 26.3.2016 EVL1 (266,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 5.3.2016 EVL1 (275p) maajoukkueen karsintakoe
 • 20.2.2016 EVL1 (272p) maajoukkueen karsintakoe
 • 14.2.2016 EVL1 (295,5p)
 • 5.12.2015 EVL1 (262,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 6.
 • 18.7.2015 EVL1 (303p) KP TOKON PIIRINMESTARI -15
 • 12.5.2015 EVL1 (308p) KP
 • 14.3.2015 EVL1 (288,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 5.
 • 07.02.2015 EVL1 (299p) KP
 • 14.12.2014 EVL1 (258,5p) TK4
 • 06.11.2014 EVL1 (293,5p)
 • 25.10.2014 EVL1 (268p)
 • 31.08.2014 VOI1 (294,50p)
 • 05.08.2014 AVO1 (196,5p)
 • 18.07.2014 AVO1 (194,5 p)
 • 05.07.2014 ALO1 (195,67p) TK1
 • 15.05.2014 ALO1 (195p)
 • 08.05.2014 ALO1 (200p)

Sari Ruotsalainen

TOKO:

 • 6.5.2016 EVL1 (257p)
 • 6.6.2015 (SM) VOI1 (256,83p)
 • 31.08.2014 AVO1 (188p) TK2
 • 05.07.2014 AVO1 (164,17p)
 • 15.05.2014 AVO1 (176,5)

RALLY-TOKO:

 • 31.10.2015 (piirinmestaruus) AVO 84p RTK2
 • 13.12.2014 AVO 92p
 • 04.10.2014 ALO 89p RTK1
 • 07.09.2014 ALO 98p
 • 06.09.2014 ALO 98