Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kouluttajat

Koirakoutsin kouluttajina toimivat osaavat ja kokeneet kouluttajamme, joilla on pitkä kokemus niin omien kuin muidenkin koirien kouluttamisesta. Kouluttajamme hallitsevat nykyaikaiset oppimisteoriat ja soveltavat niitä käytäntöön kunkin koirakon tarpeiden mukaisesti. Lajikoulutuksissa painotamme, että kouluttajilla on teoriaosaamisen ohella pitkä kokemus ja kisanäyttöä omasta lajistaan.

Kouluttajiemme kilpailutuloksia »


Krista Karhu

Koirakoutsin perustaja on Krista Karhu, jolla on pitkä kokemus ihmisten ja eläinten kouluttamisesta. Lapsuudenkodissa Kristalla oli kissoja ja cockerspanieli "Tatja", joiden kanssa hän harjoitteli erilaisten temppujen opettamista. Kissatkin oppivat varsin eteviksi pallon noutajiksi ja esteradan suorittajiksi…Krista on toiminut vuodesta 1991 alkaen ratsastuksenopettajana ja myöhemmin valmentajana, sekä kouluttanut hevosia vauvasta vaariin, ensin harrastuksena ja sittemmin myös päätyönään. Koulutukseltaan Krista on kasvatustieteenmaisteri ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (tällä hetkellä ainoa opetushallituksen virallinen tutkinto koirien ja muiden eläinten kouluttajille).

"ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja"


Krista:
Omia koiria minulla on ollut vuodesta 1995 lähtien ja olen harrastanut koirieni kanssa agilitya, hakua, vetoa, hali-berneilyä, rally-tokoa, vepeä ja TOKO:a. Olen kilpaillut koirieni kanssa aktiivisesti TOKO:ssa sekä rally-tokossa ja molemmat lajit ovatkin ehdottomia suosikkejani. Ehkä rakkain kilpakumppanini oli edesmennyt berninarttuni FI TVA, rally-tokomestari, BH Brookbend Blyana eli Bea. Bean kanssa sain oppia valtavan paljon herkän koiran sielunelämästä ja kouluttamisesta. Pienetkin onnistumiset saivat suuria ilontunteita aikaan! Yhdessä saavutimme mm:

 • rally-tokon suomenmestaruus v. 2012
 • rally-tokomestarin arvo
 • tottelevaisuusvalion arvo
 • kaksi sennenkoirien toko-mestaruutta (v. 2008 ja v. 2009) ja yksi kakkostila (v. 2010)
 • useita joukkuemitaleita sennenkoirien toko-joukkueissa
 • BH-koe hyväksytysti ensimmäisellä yrittämällä


"Rally-tokon Suomen mestari 2012"

Kaikista titteleistä ja saavutuksista huolimatta Bea oli ennen kaikkea parhain ystäväni ja elämäni koira, jota on edelleen kova ikävä.

Bean siskontyttö "Mötkis" kilpaili kanssani rally-tokossa, saavuttaen rally-tokovalion arvon ja SM-pronssia. Mötkis oli myös korvaamaton apu arjen taitojen ja sosiaalisten tilanteiden opettamisessa muille koirille. Se oli kisakentällä luotettava kaveri, jolla oli kuitenkin mukava pilke silmäkulmassa ja välillä vähän liikaakin intoa... Mötkiksen eli FI TVA FI RTVA Brookbend Caperberryn saavutukset rally-tokossa:

 • SM-4 vuonna 2013
 • SM-2 vuonna 2014
 • SM-finaaliradan voitto v. 2014
 • FI RTVA = Suomen Rally-tokovalio
 • sennenkoirien rotumestaruus v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • pirkanmaan sennenin vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • ylöjärven koirakerhon vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • pohjois-hämeen piirinmestaruushopeaa v. 2014 rally-tokossa

Nykyinen kisakaverini bernineiti Brii eli Tassupihan Francina (synt. 2013) pitää huolen ettei elämästä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Brii on kilpaillut tokossa ja rally-tokossa, ja sen tämän hetken saavutukset ovat:

 • TOKO:ssa FI TVA
 • Rally-tokossa FI RTVA
 • Rally-tokon SM-3 vuonna 2015
 • Rally-tokon SM-3 vuonna 2017
 • valittiin näyttökokeen perusteella mukaan Pohjois-Hämeen kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin 2014-2016
 • valittiin tulosten ja näyttökokeen perusteella mukaan Rally-tokoyhdistyksen perustamaan valmennusrenkaaseen kesällä 2015
 • ensimmäinen MES-luokan startti pistein 95, eli valiokello lähti samantien käyntiin ja puhdas hyväksyttyjen tulosten sarja sai jatkoa
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoirakilpailun kakkonen v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden tokokoirakilpailun kolmonen v. 2014
 • pirkanmaan sennenin vuoden tokokoirakilpailun kakkonen v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoira v. 2015
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden tokokoira v. 2015
 • pirkanmaan sennenin vuoden rally-tokokoira v. 2015
 • pirkanmaan sennen vuoden tokokoira v. 2015
 • pohjois-hämeen piirinmestaruushopeaa rally-tokossa v. 2015

Koulutukseltani olen kasvatustieteenmaisteri ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT), lisäksi olen kouluttautunut Suomen Kennelliiton kursseilla:

 • TOKO-, agility- ja rally-tokokoulutusohjaaja
 • TOKO liikkeenohjaaja
 • rally-tokon ylituomari

Olen mukana Suomen Kennelliiton työryhmässä, jonka tehtävänä on uudistaa koulutusohjaajakurssien sisältö ja materiaalit vastaamaan nykyaikaista käsitystä koirankoulutuksesta. Toimin myös kouluttajana liiton kursseilla.

Lisäksi olen käynyt useilla koira- ja koulutusaiheisilla luennoilla sekä koulutuspäivillä täydentämässä osaamistani. Olen vetänyt koirakouluja vuodesta 2004 lähtien eri puolilla Suomea. Olen ilokseni saanut olla mukana kouluttamassa varsin suurta rotukirjoa vuosien varrella. Kaikilla koirilla on omat yksilölliset eronsa ja jokainen vaatii omanlaisensa lähestymisen eri tilanteisiin ja myös toko/rally-liikkeisiin. Ongelmatilanteissa myös koiranomistaja vaatii ymmärrystä ja tukea, jotta jaksaa tehdä tarvittavan työn muutoksen eteen.

Haluan, että koirilla on kivaa treeneissä ja ne ymmärtävät mitä niiltä halutaan. Ohjaajan tuleekin mielestäni keskittyä koiran itsevarmuuden ja osaamisen kehittämiseen eikä jatkuva kieltämiseen tai "nillittämiseen". Toivon, että koirat tekevät yhteistyötä ohjaajiensa kanssa koska haluavat onnistua, eikä sen vuoksi että pelkäävät tekevänsä virheen. Haluan että koulutustilanteissa vallitsee iloinen ja rento tunnelma, jossa sekä koira että ohjaaja voivat oppia uutta ja vahvistaa vanhaa!
Mika Jalonen

Vuonna 1994 hankin ensimmäisen koirani ja sillä tiellä ollaan edelleen. Päälajini on ollut alusta lähtien TOKO, jota harrastin jo ensimmäisen koirani, berninpaimenkoiranarttu Venlan kanssa.

Sittemmin olen harrastanut TOKOa useamman berninpaimenkoiran, yhden saksanpaimenkoiran ja nyttemmin bordercollien kanssa. Saavutuksista mainittakoon mm. seitsenkertainen Sveitsinpaimenkoirien TOKO:n rotumestaruus.

Nykyisellä koirallani, bordercollie Kaitsulla (s. 2013), on plakkarissa TK4-titteli (näyttelytulos puuttuu joten FI TVA-arvoa ei Kaitsulle myönnetä). Vuoden 2016 alussa kiersimme karsintakokeita ja saimme kaikista ykköstulokset. Meidät valittiin mukaan Suomen TOKO-maajoukkueeseen, mikä oli huikea saavutus 2-vuotiaalle koiralle!

Tulette siis kuulemaan tästä nuoresta pojasta huikeita ylistystarinoita ja -lauluja jatkossakin! :) Vaikka itse treenaan paljon ja haluan myös menestyä kilpailuissa, niin arkikäytös on minulle kuitenkin kaikkein tärkeintä. Mikään ei ylitä arjen sankaruutta!

TOKO:n lisäksi ohjaan tavoitteellisten pentujen ryhmiä. Kierrän ympäri Suomea vetämässä koulutuspäiviä ja annan myös yksityiskoulutusta ongelmakoirille aina kun/jos aikaa riittää.

Kaitsun ja Mikan saavutuksia v. 2016:

MM-6 ja joukkuekultaa (Moskova)

SM-3 (Laukaa)

pm-1 ja joukkuekultaa (Tampere)

PM-5 ja joukkuekultaa (Vantaa)


v. 2017:

SM-1 (Vantaa)

MM-joukkuekultaa (Belgia)

pm-1 kolmannen kerran peräkkäin

PM-joukkuekultaa (Norja)


v. 2018:

MM-10 ja MM-joukkuekultaa (Hollanti)

SM-4 (Liminka)

pm-1 NELJÄNNEN kerran peräkkäin


Sanni Lempiäinen

Äitiyslomalla <3


Sari Ruotsalainen (tuuraa tarvittaessa)

Olen ollut pienestä tytöntylleröstä asti kiinnostunut koirista. Koska vanhempani eivät halunneet taloon koiraa, minä taluttelin koko naapuruston koirat ja ahmin kaikki eteeni tulleet koirakirjat odotellessani omaa tupaa ja lupaa. Ensimmäisen koirani hankin yhdessä avopuolisoni kanssa vuonna 2006. Tällöin perheemme ja sydämeni valtasi leonberginkoira Rasmus.

Rasmuksen kanssa olen vuosien varrella kokeillut monenlaisia lajeja kuten agilitya, vepeä, hakua, jälkeä ja esine-etsintää, mutta toko vei mennessään.
Rasmuksella onkin oikeus kilpailla tokon ylimmässä luokassa. Viimeaikoina olemme yhdessä tutustuneet myös rally-tokon saloihin. 2011 taloon tassutteli belgianpaimenkoira tervueren Joonas. Joonaksen kanssa harrastamme tokoa, agilitya ja jälkeä. Joonas valittiin Pohjois-Hämeen Kennelpiirin nuorten koirien TOKO-rinkiin 2013. Joonas on ammatiltaan homekoira. Kolmas koirani on leonberginkoira Reino, joka on syntynyt vuonna 2012. Reinon kanssa harrastamme tokoa, rally-tokoa ja jälkeä.

Olen käynyt kennelliiton tokon koulutusohjaaja kurssin. Minulla on tokon, rally-tokon ja pk:n koetoimitsijaoikeudet ja olen tokon liikkeenohjaaja. Homekoiraohjaajaksi valmistuin Keski-Pohjanmaan maaseutuopistosta Kannuksesta 2014. Koirakoutsilla aloitin kouluttaja vuonna 2011. Kouluttajan opin koko ajan uutta opettaessani omia koiriani ja lisää ideoita sekä ajatuksia saan erilaisista koulutuksista ja luennoilta. Koulutuksessa pyrin siihen, että ohjaaja ja koira löytävät yhdessä tekemisen riemun. Onnistumisten kautta ohjaajan ja koiran suhde kehittyy kiinteämmäksi ja kumpikin nauttivat yhdessä tekemisestä.

Tällä hetkellä tuuraan eri ryhmissä tarvittaessa.


Noora Harjula (tuuraa tarvittaessa)

Olen Noora Harjula, reilu kolmekymppinen koiraharrastaja Ylöjärveltä.
Olen ollut jo pienestä lähtien koirahullu, ennen ensimmäistä omaa koiraa ulkoilutin kaikki naapuruston koirat ja kun naapuriin muutti pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu joka odotti pentuja, olihan se jo päätetty että meille siitä tulee pentu. Niinpä vuonna 1991 sain ensimmäisen oman koiran "Elviksen", jonka kanssa kokeiltiin vähän kaikkea: tokoa, agilityä ja mejää. Mäyräkoiran kanssa harrastaessa ei voi ottaa kaikkea niin vakavasti, koska ne eivät tee jos ei huvita…

Tällä hetkellä kotona meillä asustaa kolme koiraa: x-rotuinen vanhus sekä kaksi australian kelpietä. Lajeina meillä on toko, agility, rally-toko, pk-haku ja pk-jälki. Tavoitteena harjoittelussa minulla on kisaaminen, mutta se ei ole pääasia. Harjoittelun tulee olla kivaa niin koiralle kuin ohjaajalle. Koirani ovat hyvin erilaisia luonteeltaan, ja olen oppinut myös niiden kautta paljon koiran erilaisesta käyttäytymisestä niin kotioloissa kuin kisatilanteessa.

Haluan tuoda koulutuksiini iloista tekemisen meininkiä ja luoda koiran ja ohjaajan välille hyvän suhteen, oli tarkoituksena sitten kotikoiran perus tottelevaisuus tai kisakoiran tokon alkeet.

Tällä hetkellä tuuraan eri ryhmissä tarpeen mukaan.


Eveliina Nokelainen

Äitiyslomalla <3

Vuodesta 2011 olen koirapiireissä pyörinyt ja hurahtanut näyttelyihin kerrasta. Mielestäni harrastuksen kuin harrastuksen pitää olla mieluista koirakon molemmille osapuolille, eikä näyttelyt ole siinä poikkeus! Näyttelyiden innostamana olen matkustanut monessa eri maassa, välillä isommissa ja välillä pienemmissä kilpailuissa.

Kasvatan Mittelspitzejä pienimuotoisesti nimellä Memeline’s. Minulla kotona on kolme urosta, mutta omistamieni/osaomistamieni koirien lukumäärä on jossain hieman yli kymmenessä. Minulle koirani ovat perheenjäseniä ja arvokkaita kumppaneita!

Koulutan Koirakoutsilla näyttelykoulutusten ohella mm. pentuja.


Maria Riski

Olen Maria Riski, 26-vuotias koiraharrastaja Orivedeltä. Kotonani asustelee avomies, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Lapsuudenkotiini en koskaan saanut koiraa, mutta onnekseni kummitädilläni oli kaksi kultaistanoutajaa, joiden kanssa touhusin paljon ja hoidin niitä monet lomareissut. Nuorempana olin myös innokas heppatyttö. Nykyään ratsastus on valitettavasti jäänyt vähemmälle, kun kaikkea ei vaan ehdi!

Kummitädiltäni sainkin sitten ylioppilaslahjaksi ensimmäisen oman koirani, kultainennoutaja Onnin. Onnin kanssa suuntasin heti innoissani pentukursseille ja opiskelin kirjoista paljon koiran koulutuksesta. Halusin tottakai tehdä kaiken "oikein"! Tänäpäivänä ymmärrän, että jokaisen koiran kanssa on omat juttunsa ja aina riittää parannettavaa. Kaikkea ei pysty eikä tarvitsekaan tehdä täydellisesti! Onnin ensimmäiset viisi vuotta meni ilman sen kummempia lajiharrastuksia. Sitten, kun sain omat opiskeluni päätökseen ja pääsin töihin, oli aika hankkia Onnille kaveri ja itselle aktiivinen harrastuskoira.

Keväällä 2012 meille muutti dobermanni Aapo ja sen jälkeen koiraharrastukset ja yhdistykset ovat vieneet mukanaan! Aapon kanssa pentukursseja etsiessäni löysin onnekseni Koirakoutsin. Sen myötä Onnikin sai aloittaa oman harrastuksen, rally-tokon. Tänä päivänä Onni kilpailee rally-tokon mestariluokassa ja voitti joulukuussa 2014 Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirimestaruuden. Aapon kanssa on treenattu rally-tokoa, tokoa ja metsäjälkeä. Fiksu poika oppii temput nopeasti ja rakastaa tekemistä, mutta kisakentät siintävät vielä tulevaisuudessa (toivottavasti ;) ). Aapo keskittyy vielä arjen ihmeellisten asioiden opetteluun, mm. toiset koirat ovat vielä aivan liian suuri häiriötekijä Aapolle.

Kesällä 2014 aloin treenaamisen lisäksi myös kouluttamaan Koirakoutsilla. Koulutan rally-tokoa, tokoa ja pentukursseja. Olen suorittanut Kennelliiton arkitottelevaisuus- ja rally-tokokoulutusohjaajakurssit. Lisäksi suoritin syksyllä 2014 myös Koirakoutsin kouluttajakoulutuksen perusosan. Koiran (tai minkä tahansa eläimen) kouluttaminen on hyvin mielenkiintoista ja haluan koko ajan oppia siitä lisää. Tutkittua tietoa tulee koko ajan lisää ja ihmiset ymmärtävät paremmin koiriaan. Parhaiten oppii kuitenkin koiran kanssa olemalla ja tekemällä, tarkkailemalla omaa koiraansa. Kahden hyvin erilaisen koiran omistajana tiedän, että kaikki koirat ovat todellakin yksilöitä. Joskus oikeaa koulutustekniikkaa tai syytä koiran käytökseen täytyy miettiä vähän tarkemmin. Tärkeintä on kuitenkin se, että omistajalla ja koiralla on hauskaa yhdessä. Jotta koira voi oppia, sen täytyy voida tehdä virheitä ilman pelkoa rangaistuksesta. Omistajan tehtävä on luoda koiralle luottavainen oppimisympäristö ja kannustaa oikeaan, toivottuun käytökseen. Toivon, että kursseillani ihmiset ja koirat saavat uusia oivalluksia ja ihmiset oppisivat katselemaan maailmaa koiran silmin. Itsekin opettelen sitä joka päivä!


Saila Oldén

Olen kolmekymppinen koiraharrastaja Tampereelta. Koira minulla on ollut vuodesta 1993, tällä hetkellä kotona jaloissa pyörii 13-vuotias sekarotuinen mummeli ja 5-vuotias hoffi, joka toimittaa harrastuskoiran virkaa. Treenaamme pelastuskoirapuolella hakua (PEHA-A suoritettu) ja jälkeä, sekä "omaksi iloksi" tokoa (TK1 suoritettu).

Koirakoutsilla olen kouluttanut keväästä 2014. Kouluttajana tavoitteeni on että kouluttaminen on hauskaa ja motivoivaa sekä koiralle että ohjaajalle. Korostan koiran aktiivisuutta, ongelmanratkaisukykyä ja innostuneisuutta. Mielentila on tärkeä, sekä koiran että ohjaajan. Asiat kannattaa tehdä ilon kautta!Kouluttajiemme kilpailutuloksia

Krista Karhu

TOKO:

Brii:

 • 6.5.2016 EVL1 (287p)
 • 5.5.2016 EVL1 (265p)
 • 6.9.2015 VOI1 (300p) KP
 • 12.5.2015 VOI1 (260p)
 • 21.3.2015 AVO1 (187,5p) KP TK2
 • 14.3.2015 AVO1(193p) KP
 • 7.2.2015 AVO1 (188,5p) KP
 • 13.9.2014 ALO1 (168p) TK1
 • 31.8.2014 ALO1 (184p)
 • 10.8.2014 ALO1 (188 p)

Tykki:

 • 13.7.2018 ALO1 (197p) KP
 • 18.8.2018 ALO1 (188,5p) SM-joukkuekulta


RALLY-TOKO


Brii:

 • 21.11.2015 MES 97p FI RTVA
 • 4.10.2016 MES 90p ja MES 84p -> SM-3
 • 15.8.2015 MES 95p RTK4
 • 8.2.2015 MES 95p
 • 25.1.2015 VOI 91p RTK3
 • 10.1.2015 VOI 96p
 • 3.1.2015 VOI 75p
 • 7.9.2014 AVO 95p RTK2
 • 6.9.2014 AVO 99p
 • 9.8.2014 AVO 100p
 • 28.6.2014 ALO 93p RTK1
 • 1.5.2014 ALO 99p
 • 1.5.2014 ALO 96p

RALLY-TOKO:

Mötkis:

 • 31.5.2015 MES 99p FI RTVA
 • 8.2.2015 MES 98p
 • 2014 Rally-tokon SM-2
 • 7.9.2014 MES 89p
 • 7.9.2014 MES 97p
 • 9.8.2014 MES 88p RTK4
 • 28.6.2014 MES 94p
 • 1.5.2014 MES 83p

Mika Jalonen

TOKO:

Kaitsu:

 • 13.8.2016 EVL1 (284,5) TOKON PIIRINMESTARI -16
 • SM-3
 • MM-6 ja joukkuekulta Moskova
 • 5.5.2016 EVL1 (302,5p) KP
 • karsintakokeiden perusteella valittiin mukaan Suomen TOKO-maajoukkueeseen v. 2016
 • 27.3.2016 EVL1 (283,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 26.3.2016 EVL1 (266,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 5.3.2016 EVL1 (275p) maajoukkueen karsintakoe
 • 20.2.2016 EVL1 (272p) maajoukkueen karsintakoe
 • 14.2.2016 EVL1 (295,5p)
 • 5.12.2015 EVL1 (262,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 6.
 • 18.7.2015 EVL1 (303p) KP TOKON PIIRINMESTARI -15
 • 12.5.2015 EVL1 (308p) KP
 • 14.3.2015 EVL1 (288,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 5.
 • 07.02.2015 EVL1 (299p) KP
 • 14.12.2014 EVL1 (258,5p) TK4
 • 06.11.2014 EVL1 (293,5p)
 • 25.10.2014 EVL1 (268p)
 • 31.08.2014 VOI1 (294,50p)
 • 05.08.2014 AVO1 (196,5p)
 • 18.07.2014 AVO1 (194,5 p)
 • 05.07.2014 ALO1 (195,67p) TK1
 • 15.05.2014 ALO1 (195p)
 • 08.05.2014 ALO1 (200p)

Sari Ruotsalainen

TOKO:

 • 6.5.2016 EVL1 (257p)
 • 6.6.2015 (SM) VOI1 (256,83p)
 • 31.08.2014 AVO1 (188p) TK2
 • 05.07.2014 AVO1 (164,17p)
 • 15.05.2014 AVO1 (176,5)

RALLY-TOKO:

 • 31.10.2015 (piirinmestaruus) AVO 84p RTK2
 • 13.12.2014 AVO 92p
 • 04.10.2014 ALO 89p RTK1
 • 07.09.2014 ALO 98p
 • 06.09.2014 ALO 98p