Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kouluttajat

Koirakoutsin kouluttajina toimivat osaavat ja kokeneet kouluttajamme, joilla on pitkä kokemus niin omien kuin muidenkin koirien kouluttamisesta. Kouluttajamme hallitsevat nykyaikaiset oppimisteoriat ja soveltavat niitä käytäntöön kunkin koirakon tarpeiden mukaisesti. Lajikoulutuksissa painotamme, että kouluttajilla on teoriaosaamisen ohella pitkä kokemus ja kisanäyttöä omasta lajistaan.

Kouluttajiemme kilpailutuloksia »


Krista Karhu

Koirakoutsin perustaja on Krista Karhu, jolla on pitkä kokemus ihmisten ja eläinten kouluttamisesta. Lapsuudenkodissa Kristalla oli kissoja ja cockerspanieli "Tatja", joiden kanssa hän harjoitteli erilaisten temppujen opettamista. Kissatkin oppivat varsin eteviksi pallon noutajiksi ja esteradan suorittajiksi…Krista on toiminut vuodesta 1991 alkaen ratsastuksenopettajana ja myöhemmin valmentajana, sekä kouluttanut hevosia vauvasta vaariin, ensin harrastuksena ja sittemmin myös päätyönään. Koulutukseltaan Krista on kasvatustieteenmaisteri ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (tällä hetkellä ainoa opetushallituksen virallinen tutkinto koirien ja muiden eläinten kouluttajille).

"ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja"


Krista:
Omia koiria minulla on ollut vuodesta 1995 lähtien ja olen harrastanut koirieni kanssa agilitya, hakua, vetoa, hali-berneilyä, rally-tokoa, vepeä ja TOKO:a. Olen kilpaillut koirieni kanssa aktiivisesti TOKO:ssa sekä rally-tokossa ja molemmat lajit ovatkin ehdottomia suosikkejani. Ehkä rakkain kilpakumppanini oli edesmennyt berninarttuni FI TVA, rally-tokomestari, BH Brookbend Blyana eli Bea. Bean kanssa sain oppia valtavan paljon herkän koiran sielunelämästä ja kouluttamisesta. Pienetkin onnistumiset saivat suuria ilontunteita aikaan! Yhdessä saavutimme mm:

 • rally-tokon suomenmestaruus v. 2012
 • rally-tokomestarin arvo
 • tottelevaisuusvalion arvo
 • kaksi sennenkoirien toko-mestaruutta (v. 2008 ja v. 2009) ja yksi kakkostila (v. 2010)
 • useita joukkuemitaleita sennenkoirien toko-joukkueissa
 • BH-koe hyväksytysti ensimmäisellä yrittämällä


"Rally-tokon Suomen mestari 2012"

Kaikista titteleistä ja saavutuksista huolimatta Bea oli ennen kaikkea parhain ystäväni ja elämäni koira, jota on edelleen kova ikävä.

Bean siskontyttö "Mötkis" kilpaili kanssani rally-tokossa, saavuttaen rally-tokovalion arvon ja SM-pronssia. Mötkis oli myös korvaamaton apu arjen taitojen ja sosiaalisten tilanteiden opettamisessa muille koirille. Se oli kisakentällä luotettava kaveri, jolla oli kuitenkin mukava pilke silmäkulmassa ja välillä vähän liikaakin intoa... Mötkiksen eli FI TVA FI RTVA Brookbend Caperberryn saavutukset rally-tokossa:

 • SM-4 vuonna 2013
 • SM-2 vuonna 2014
 • SM-finaaliradan voitto v. 2014
 • FI RTVA = Suomen Rally-tokovalio
 • sennenkoirien rotumestaruus v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • pirkanmaan sennenin vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • ylöjärven koirakerhon vuoden rally-tokokoira v. 2014
 • pohjois-hämeen piirinmestaruushopeaa v. 2014 rally-tokossa

Nykyinen kisakaverini bernineiti Brii eli Tassupihan Francina (synt. 2013) pitää huolen ettei elämästä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Brii on kilpaillut tokossa ja rally-tokossa, ja sen tämän hetken saavutukset ovat:

 • TOKO:ssa FI TVA
 • Rally-tokossa FI RTVA
 • Rally-tokon SM-3 vuonna 2015
 • Rally-tokon SM-3 vuonna 2017
 • valittiin näyttökokeen perusteella mukaan Pohjois-Hämeen kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin 2014-2016
 • valittiin tulosten ja näyttökokeen perusteella mukaan Rally-tokoyhdistyksen perustamaan valmennusrenkaaseen kesällä 2015
 • ensimmäinen MES-luokan startti pistein 95, eli valiokello lähti samantien käyntiin ja puhdas hyväksyttyjen tulosten sarja sai jatkoa
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoirakilpailun kakkonen v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden tokokoirakilpailun kolmonen v. 2014
 • pirkanmaan sennenin vuoden tokokoirakilpailun kakkonen v. 2014
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden rally-tokokoira v. 2015
 • sveitsinpaimenkoirien vuoden tokokoira v. 2015
 • pirkanmaan sennenin vuoden rally-tokokoira v. 2015
 • pirkanmaan sennen vuoden tokokoira v. 2015
 • pohjois-hämeen piirinmestaruushopeaa rally-tokossa v. 2015

Koulutukseltani olen kasvatustieteenmaisteri ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT), lisäksi olen kouluttautunut Suomen Kennelliiton kursseilla:

 • TOKO-, agility- ja rally-tokokoulutusohjaaja
 • TOKO liikkeenohjaaja
 • rally-tokon ylituomari

Olen mukana Suomen Kennelliiton työryhmässä, jonka tehtävänä on uudistaa koulutusohjaajakurssien sisältö ja materiaalit vastaamaan nykyaikaista käsitystä koirankoulutuksesta. Toimin myös kouluttajana liiton kursseilla.

Lisäksi olen käynyt useilla koira- ja koulutusaiheisilla luennoilla sekä koulutuspäivillä täydentämässä osaamistani. Olen vetänyt koirakouluja vuodesta 2004 lähtien eri puolilla Suomea. Olen ilokseni saanut olla mukana kouluttamassa varsin suurta rotukirjoa vuosien varrella. Kaikilla koirilla on omat yksilölliset eronsa ja jokainen vaatii omanlaisensa lähestymisen eri tilanteisiin ja myös toko/rally-liikkeisiin. Ongelmatilanteissa myös koiranomistaja vaatii ymmärrystä ja tukea, jotta jaksaa tehdä tarvittavan työn muutoksen eteen.

Haluan, että koirilla on kivaa treeneissä ja ne ymmärtävät mitä niiltä halutaan. Ohjaajan tuleekin mielestäni keskittyä koiran itsevarmuuden ja osaamisen kehittämiseen eikä jatkuva kieltämiseen tai "nillittämiseen". Toivon, että koirat tekevät yhteistyötä ohjaajiensa kanssa koska haluavat onnistua, eikä sen vuoksi että pelkäävät tekevänsä virheen. Haluan että koulutustilanteissa vallitsee iloinen ja rento tunnelma, jossa sekä koira että ohjaaja voivat oppia uutta ja vahvistaa vanhaa!


Mika Jalonen

mika_kaitsu.jpgVuonna 1994 hankin ensimmäisen koirani ja sillä tiellä ollaan edelleen. Päälajini on ollut alusta lähtien TOKO, jota harrastin jo ensimmäisen koirani, berninpaimenkoiranarttu Venlan kanssa.

Sittemmin olen harrastanut TOKOa useamman berninpaimenkoiran, yhden saksanpaimenkoiran ja nyttemmin bordercollien kanssa. Saavutuksista mainittakoon mm. seitsenkertainen Sveitsinpaimenkoirien TOKO:n rotumestaruus.

Nykyisellä koirallani, bordercollie Kaitsulla (s. 2013), on plakkarissa TK4-titteli (näyttelytulos puuttuu joten FI TVA-arvoa ei Kaitsulle myönnetä). Vuoden 2016 alussa kiersimme karsintakokeita ja saimme kaikista ykköstulokset. Meidät valittiin mukaan Suomen TOKO-maajoukkueeseen, mikä oli huikea saavutus 2-vuotiaalle koiralle!

Tulette siis kuulemaan tästä nuoresta pojasta huikeita ylistystarinoita ja -lauluja jatkossakin! :) Vaikka itse treenaan paljon ja haluan myös menestyä kilpailuissa, niin arkikäytös on minulle kuitenkin kaikkein tärkeintä. Mikään ei ylitä arjen sankaruutta!

TOKO:n lisäksi ohjaan tavoitteellisten pentujen ryhmiä. Kierrän ympäri Suomea vetämässä koulutuspäiviä ja annan myös yksityiskoulutusta ongelmakoirille aina kun/jos aikaa riittää.

Kaitsun ja Mikan saavutuksia v. 2016:

MM-6 ja joukkuekultaa (Moskova)

SM-3 (Laukaa)

pm-1 ja joukkuekultaa (Tampere)

PM-5 ja joukkuekultaa (Vantaa)


v. 2017:

SM-1 (Vantaa)

MM-joukkuekultaa (Belgia)

pm-1 kolmannen kerran peräkkäin

PM-joukkuekultaa (Norja)


Sanni Lempiäinen

Asun Tampereella puolisoni kanssa. Kotona meitä ilahduttavat berninpaimenkoira Halla (s. 2010) ja bordercollie Winka (s. 2014).

Hallan kanssa olen harrastanut tokoilua ja kisannut möllikisoissa, käynyt näyttelyissä ja päälajiksemme on muodostunut rally-toko. Kilpailemme rally-tokossa ylimmässä luokassa, eli mestariluokassa, ja haaveena on parantaa omia kisatuloksia sekä luoda aina parempaa yhteistyötä ja pitää hauskaa. Winkan kanssa aloitamme pentuna tokoilun, mutta mahdollisesti jatkamme siitä rally-tokoon ja PK-lajeihin.

Ohjaajana aloitin Koirakoutsissa vuonna 2011 Muksukoutsi-ryhmissä ja lasten rally-tokoissa. Tällä hetkellä ohjaan aikuisten rally-tokon alkeisryhmiä, jatkoryhmiä ja valmennusryhmiä, joissa tavoitteenani on henkilökohtainen ohjaus ja koirakon omien tavoitteiden saavuttaminen.

Olen kouluttautunut Kennelliiton koiratanssikoulutusohjaajaksi, arkitottelevaisuuskoulutusohjaajaksi ja rally-tokonkoulutusohjaajaksi. Lisäksi olen käynyt Koirakoutsilla kouluttajakoulutuksen perusopinnot ja syventävät opinnot.


Sari Ruotsalainen

Olen ollut pienestä tytöntylleröstä asti kiinnostunut koirista. Koska vanhempani eivät halunneet taloon koiraa, minä taluttelin koko naapuruston koirat ja ahmin kaikki eteeni tulleet koirakirjat odotellessani omaa tupaa ja lupaa. Ensimmäisen koirani hankin yhdessä avopuolisoni kanssa vuonna 2006. Tällöin perheemme ja sydämeni valtasi leonberginkoira Rasmus.

Rasmuksen kanssa olen vuosien varrella kokeillut monenlaisia lajeja kuten agilitya, vepeä, hakua, jälkeä ja esine-etsintää, mutta toko vei mennessään.
Rasmuksella onkin oikeus kilpailla tokon ylimmässä luokassa. Viimeaikoina olemme yhdessä tutustuneet myös rally-tokon saloihin. 2011 taloon tassutteli belgianpaimenkoira tervueren Joonas. Joonaksen kanssa harrastamme tokoa, agilitya ja jälkeä. Joonas valittiin Pohjois-Hämeen Kennelpiirin nuorten koirien TOKO-rinkiin 2013. Joonas on ammatiltaan homekoira. Kolmas koirani on leonberginkoira Reino, joka on syntynyt vuonna 2012. Reinon kanssa harrastamme tokoa, rally-tokoa ja jälkeä.

Olen käynyt kennelliiton tokon koulutusohjaaja kurssin. Minulla on tokon, rally-tokon ja pk:n koetoimitsijaoikeudet ja olen tokon liikkeenohjaaja. Homekoiraohjaajaksi valmistuin Keski-Pohjanmaan maaseutuopistosta Kannuksesta 2014. Koirakoutsilla aloitin kouluttaja vuonna 2011. Kouluttajan opin koko ajan uutta opettaessani omia koiriani ja lisää ideoita sekä ajatuksia saan erilaisista koulutuksista ja luennoilta. Koulutuksessa pyrin siihen, että ohjaaja ja koira löytävät yhdessä tekemisen riemun. Onnistumisten kautta ohjaajan ja koiran suhde kehittyy kiinteämmäksi ja kumpikin nauttivat yhdessä tekemisestä.


Noora Harjula

Olen Noora Harjula, reilu kolmekymppinen koiraharrastaja Ylöjärveltä.
Olen ollut jo pienestä lähtien koirahullu, ennen ensimmäistä omaa koiraa ulkoilutin kaikki naapuruston koirat ja kun naapuriin muutti pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu joka odotti pentuja, olihan se jo päätetty että meille siitä tulee pentu. Niinpä vuonna 1991 sain ensimmäisen oman koiran "Elviksen", jonka kanssa kokeiltiin vähän kaikkea: tokoa, agilityä ja mejää. Mäyräkoiran kanssa harrastaessa ei voi ottaa kaikkea niin vakavasti, koska ne eivät tee jos ei huvita…

Tällä hetkellä kotona meillä asustaa kolme koiraa: x-rotuinen vanhus sekä kaksi australian kelpietä. Lajeina meillä on toko, agility, rally-toko, pk-haku ja pk-jälki. Tavoitteena harjoittelussa minulla on kisaaminen, mutta se ei ole pääasia. Harjoittelun tulee olla kivaa niin koiralle kuin ohjaajalle. Koirani ovat hyvin erilaisia luonteeltaan, ja olen oppinut myös niiden kautta paljon koiran erilaisesta käyttäytymisestä niin kotioloissa kuin kisatilanteessa.

Haluan tuoda koulutuksiini iloista tekemisen meininkiä ja luoda koiran ja ohjaajan välille hyvän suhteen, oli tarkoituksena sitten kotikoiran perus tottelevaisuus tai kisakoiran tokon alkeet.


Maarit Martikainen

nimeton.png

Hei, olen Maarit Martikainen, aktiivinen koiraharrastaja Pälkäneeltä. Koirat ja niiden kanssa harrastaminen on ollut minun juttuni pienestä pitäen.

Äitini mukana koirakisoissa ja koulutuskentillä lapsesta lähtien!

Omistan ja kasvatan (Kennel Living) kultaisianoutajia sekä cockerspanieleita. Kotona useita koiria: cockerspanieli, pitkäkarvainen saksanpaimenkoira ja 3kpl kultaisianoutajia. Pääsääntöisenä harrastuksenani on näyttelyt,toko, wt-kokeet sekä syksyisin minut löytää metsästä lintujahdista hirvikärpästen ympäröimänä!

Nuorempana kisailin Junior Handler kilpailuissa ja nykypäivänä handlaan muiden kasvattajien koiria näyttelyissä. Hauskinta koiraharrastusta mitä olen kokenut on oman kuuron cockerspanielini kanssa kilpaileminen virallisissa tokokokeissa.

Vedän koirakoutsilla näyttelykursseja. Koiran handlaus on kuin pyörällä ajo,sitä
ei opi harjoittelematta. Kurssilla haluan syventyä tietysti koiriin mutta
mottoni on, että hyvä handleri saa koiran kuin koiran näyttämään
muotovaliolta. Panostan handlereiden esittämistaitoihin.


Maria Riski

Olen Maria Riski, 26-vuotias koiraharrastaja Orivedeltä. Kotonani asustelee avomies, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Lapsuudenkotiini en koskaan saanut koiraa, mutta onnekseni kummitädilläni oli kaksi kultaistanoutajaa, joiden kanssa touhusin paljon ja hoidin niitä monet lomareissut. Nuorempana olin myös innokas heppatyttö. Nykyään ratsastus on valitettavasti jäänyt vähemmälle, kun kaikkea ei vaan ehdi!

Kummitädiltäni sainkin sitten ylioppilaslahjaksi ensimmäisen oman koirani, kultainennoutaja Onnin. Onnin kanssa suuntasin heti innoissani pentukursseille ja opiskelin kirjoista paljon koiran koulutuksesta. Halusin tottakai tehdä kaiken "oikein"! Tänäpäivänä ymmärrän, että jokaisen koiran kanssa on omat juttunsa ja aina riittää parannettavaa. Kaikkea ei pysty eikä tarvitsekaan tehdä täydellisesti! Onnin ensimmäiset viisi vuotta meni ilman sen kummempia lajiharrastuksia. Sitten, kun sain omat opiskeluni päätökseen ja pääsin töihin, oli aika hankkia Onnille kaveri ja itselle aktiivinen harrastuskoira.

Keväällä 2012 meille muutti dobermanni Aapo ja sen jälkeen koiraharrastukset ja yhdistykset ovat vieneet mukanaan! Aapon kanssa pentukursseja etsiessäni löysin onnekseni Koirakoutsin. Sen myötä Onnikin sai aloittaa oman harrastuksen, rally-tokon. Tänä päivänä Onni kilpailee rally-tokon mestariluokassa ja voitti joulukuussa 2014 Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirimestaruuden. Aapon kanssa on treenattu rally-tokoa, tokoa ja metsäjälkeä. Fiksu poika oppii temput nopeasti ja rakastaa tekemistä, mutta kisakentät siintävät vielä tulevaisuudessa (toivottavasti ;) ). Aapo keskittyy vielä arjen ihmeellisten asioiden opetteluun, mm. toiset koirat ovat vielä aivan liian suuri häiriötekijä Aapolle.

Kesällä 2014 aloin treenaamisen lisäksi myös kouluttamaan Koirakoutsilla. Koulutan rally-tokoa, tokoa ja pentukursseja. Olen suorittanut Kennelliiton arkitottelevaisuus- ja rally-tokokoulutusohjaajakurssit. Lisäksi suoritin syksyllä 2014 myös Koirakoutsin kouluttajakoulutuksen perusosan. Koiran (tai minkä tahansa eläimen) kouluttaminen on hyvin mielenkiintoista ja haluan koko ajan oppia siitä lisää. Tutkittua tietoa tulee koko ajan lisää ja ihmiset ymmärtävät paremmin koiriaan. Parhaiten oppii kuitenkin koiran kanssa olemalla ja tekemällä, tarkkailemalla omaa koiraansa. Kahden hyvin erilaisen koiran omistajana tiedän, että kaikki koirat ovat todellakin yksilöitä. Joskus oikeaa koulutustekniikkaa tai syytä koiran käytökseen täytyy miettiä vähän tarkemmin. Tärkeintä on kuitenkin se, että omistajalla ja koiralla on hauskaa yhdessä. Jotta koira voi oppia, sen täytyy voida tehdä virheitä ilman pelkoa rangaistuksesta. Omistajan tehtävä on luoda koiralle luottavainen oppimisympäristö ja kannustaa oikeaan, toivottuun käytökseen. Toivon, että kursseillani ihmiset ja koirat saavat uusia oivalluksia ja ihmiset oppisivat katselemaan maailmaa koiran silmin. Itsekin opettelen sitä joka päivä!


Saila Oldén

Olen kolmekymppinen koiraharrastaja Tampereelta. Koira minulla on ollut vuodesta 1993, tällä hetkellä kotona jaloissa pyörii 13-vuotias sekarotuinen mummeli ja 5-vuotias hoffi, joka toimittaa harrastuskoiran virkaa. Treenaamme pelastuskoirapuolella hakua (PEHA-A suoritettu) ja jälkeä, sekä "omaksi iloksi" tokoa (TK1 suoritettu).

Koirakoutsilla olen kouluttanut keväästä 2014. Kouluttajana tavoitteeni on että kouluttaminen on hauskaa ja motivoivaa sekä koiralle että ohjaajalle. Korostan koiran aktiivisuutta, ongelmanratkaisukykyä ja innostuneisuutta. Mielentila on tärkeä, sekä koiran että ohjaajan. Asiat kannattaa tehdä ilon kautta!


Sari Kärnä

Olen kouluttanut koiria vuodesta 1992 alkaen. Päälajeina ovat palveluskoirien haku-, jälki- ja etsintäkoe sekä tottelevaisuuskoe eli toko ja uusimpana lajina myös Rally-Toko. Harrastamisen aloitin pelastuskoirapuolelta toimien aktiivisesti Pirkanmaan Pelastuskoirien hälytysryhmässä 1990-luvulla schapendoesuros Nalle-Haukun Abram FI&EST MVA eli Santun kanssa. Vuonna 1997 hankin ensimmäisen bordercollieni Decathlete´s I Did It My Way FI MVA&KVA&TVA&AVA, POHJ&S&N TVA, M-02, M-03, eli Zorron. Zorro oli elämäni koira, jonka kanssa saavutin enemmän kuin olisin ikinä uskaltanut edes kuvitella. Vuonna 2004 laumaan tuli Ruotsista bordercollieuros Somollis Robban FI TVA eli Robban. Robban johdatti minut positiiviseen sekä tehokkaaseen koirankouluttamiseen eli “naksutinkoulutuksen” opettelu alkoi Robbanin myötä. Tällä hetkellä taloudessamme asustaa kaksi bordercollieta. Skogsvallarens Quick eli Kurt, FI TVA&(3x)KVA EK3, HK3, JK3, RTK3 sekä Eyes On The Trooper eli Stikkan, BH.

Tässä tärkeimpiä meriittejäni koiraharrastusuran ajalta:

 • 1996 Pelastuskoirien joukkuemestaruus
 • 2000 Palveluskoirien hakukoe, SM2
 • 2001 Palveluskoirien hakukoe, SM3
 • 2002 Palveluskoirien hakukoe, SM1
 • 2002 Tottelevaisuuskoe (toko), MM4
 • 2003 Palveluskoirien etsintäkoe, SM1
 • 2007 Tottelevaisuuskoe (toko), Piirinmestari
 • 2008 Tottelevaisuuskoe (toko), SM7
 • 2009 Tottelevaisuuskoe (toko), SM13, Piirinmestari
 • 2012 Palveluskoirien jälkikoe, SM9
 • 2012 Palveluskoirien jälkikoe, Rotumestari
 • 2012 Palveluskoirien hakukoe, Piirinmestari
 • 2013 Palveluskoirien etsintäkoe, Rotumestari
 • 2014 Palveluskoirien etsintäkoe, SM4
 • 2014 Tottelevaisuuskoe (toko), pm4
 • 2014 Palveluskoirien etsintäkoe, Piirinmestari
 • 2015 Palveluskoirien etsintäkoe, SM3

Olen kouluttanut omien koirieni lisäksi vuodesta 2000 lähtien koirakoita eri puolella Suomea. Pääasiallisesti hakua, jälkeä ja tokoa. Olen hankkinut tietoa koirankouluttamisesta aktiivisesti koko koiraharrastusurani ajan. Uuden oppiminen sekä itsensä jatkuva kehittäminen onkin yksi tämän harrastuksen mahtavista mahdollisuuksista! Koskaan et tule valmiiksi, voit aina olla parempi, tehokkaampi ja reilumpi koiraasi kohtaan!

Koirankoulutuksen "CV":

 • 1996 Palveluskoirien koulutusohjaaja
 • 1998 FM, pääaineena biologia, sivuaineina maantiede sekä kasvatustiede
 • 2010 Tokon koulutusohjaaja
 • 2010 Tokon liikkeenohjaaja
 • 2010 Operantin ehdollistamisen workshop 1 (johdanto - ajoitus, kriteeri, vahvistetiheys) Trainer´s Choice
 • 2010 Operantin ehdollistamisen workshop 2 (vihjeen liittäminen ja ärsykekontrolli) Trainer´s Choice
 • 2011 Operantin ehdollistamisen workshop 3 (kriteerit) Trainer´s Choice
 • 2012 Operantin ehdollistamisen workshop 4 (käytösketjut) Trainer´s Choice
 • 2013 Perustaidot koirallesi Trainer´s Choice
 • 2013 Från belöning till belöning Eva Bertilsson
 • 2013 Maria Brandelin haku- ja jälkipäivä sekä viikonlopun tottelevaisuusseminaari
 • 2014 Terveystiedon aineopinnot
 • 2014 No Limit Obedience, verkkokurssi, osat 1-2
 • 2015 No Limit Obedience, verkkokurssi, osa 3
 • 2015 Erityispedagogiikan perusopinnot
 • 2015 Viikon hakuleiri, kouluttajana Turid Stavn
 • 2015 Clicker Camp, viikonlopun hakuleiri, kouluttajana Morten Egtvedt
 • 2016 No Limit Obedience, verkkokurssi, osa 4

Ilona Jahkola

Valmistun keväällä 2017 eläintenhoitajaksi Kannuksen kennellinjalta. Koirat ovat vieneet minut mennessään jo pienestä pitäen ja vuonna 2013 sain ensimmäisen koirani, shetlanninlammaskoira Toscan. Toscan kanssa olemme harrastaneet pääasiassa tokoa, rally-tokoa, hakua ja esinetsintää. Koetuloksia löytyy tokon & rally-tokon puolelta. Virkakoirapuoleenkin olen pääsyt tutustumaan jo töihin lähteneen poliisikoiraprojekti Readyn kanssa, joka oli koulutuksessani vuoden ajan. Readyn kanssa tutustuimme pk puoleen mutta kisakentille ei koskaan ehditty ennenkuin jätkän oli aika lähteä jatkokoulutukseen.


Olen suorittanut Suomen Kennelliiton arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin. Laajennan osaamistani seuraamalla uusimpia tutkimuksia eläintenkouluttamisesta ja käyttäymisestä sekä käymällä koulutuskursseilla ja luennoilla. Nämä kaikki tuovat uusia näkökulmia kouluttamiseen ja laajentavat omaa kouluttamisideologiaani. Koulutuksissa kiinnitän erityisen paljon huomiota rentoon ja hauskaan yhdessätekemiseen, hyvän suhteen luomiseen koirakon välille, sekä oikean mielentilan löytämiseen. Koirakoutsilla tulen vetämään mm. arki- ja pentukursseja.Kouluttajiemme kilpailutuloksia

Krista Karhu

TOKO:

Brii:

 • 6.5.2016 EVL1 (287p)
 • 5.5.2016 EVL1 (265p)
 • 6.9.2015 VOI1 (300p) KP
 • 12.5.2015 VOI1 (260p)
 • 21.3.2015 AVO1 (187,5p) KP TK2
 • 14.3.2015 AVO1(193p) KP
 • 7.2.2015 AVO1 (188,5p) KP
 • 13.9.2014 ALO1 (168p) TK1
 • 31.8.2014 ALO1 (184p)
 • 10.8.2014 ALO1 (188 p)

RALLY-TOKO

Brii:

 • 21.11.2015 MES 97p FI RTVA
 • 4.10.2016 MES 90p ja MES 84p -> SM-3
 • 15.8.2015 MES 95p RTK4
 • 8.2.2015 MES 95p
 • 25.1.2015 VOI 91p RTK3
 • 10.1.2015 VOI 96p
 • 3.1.2015 VOI 75p
 • 7.9.2014 AVO 95p RTK2
 • 6.9.2014 AVO 99p
 • 9.8.2014 AVO 100p
 • 28.6.2014 ALO 93p RTK1
 • 1.5.2014 ALO 99p
 • 1.5.2014 ALO 96p

RALLY-TOKO:

Mötkis:

 • 31.5.2015 MES 99p FI RTVA
 • 8.2.2015 MES 98p
 • 2014 Rally-tokon SM-2
 • 7.9.2014 MES 89p
 • 7.9.2014 MES 97p
 • 9.8.2014 MES 88p RTK4
 • 28.6.2014 MES 94p
 • 1.5.2014 MES 83p

Mika Jalonen

TOKO:

Kaitsu:

 • 13.8.2016 EVL1 (284,5) TOKON PIIRINMESTARI -16
 • SM-3
 • MM-6 ja joukkuekulta Moskova
 • 5.5.2016 EVL1 (302,5p) KP
 • karsintakokeiden perusteella valittiin mukaan Suomen TOKO-maajoukkueeseen v. 2016
 • 27.3.2016 EVL1 (283,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 26.3.2016 EVL1 (266,5p) maajoukkueen karsintakoe
 • 5.3.2016 EVL1 (275p) maajoukkueen karsintakoe
 • 20.2.2016 EVL1 (272p) maajoukkueen karsintakoe
 • 14.2.2016 EVL1 (295,5p)
 • 5.12.2015 EVL1 (262,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 6.
 • 18.7.2015 EVL1 (303p) KP TOKON PIIRINMESTARI -15
 • 12.5.2015 EVL1 (308p) KP
 • 14.3.2015 EVL1 (288,5p) maajoukkueen karsintakoe, sij. 5.
 • 07.02.2015 EVL1 (299p) KP
 • 14.12.2014 EVL1 (258,5p) TK4
 • 06.11.2014 EVL1 (293,5p)
 • 25.10.2014 EVL1 (268p)
 • 31.08.2014 VOI1 (294,50p)
 • 05.08.2014 AVO1 (196,5p)
 • 18.07.2014 AVO1 (194,5 p)
 • 05.07.2014 ALO1 (195,67p) TK1
 • 15.05.2014 ALO1 (195p)
 • 08.05.2014 ALO1 (200p)

Sari Ruotsalainen

TOKO:

 • 6.5.2016 EVL1 (257p)
 • 6.6.2015 (SM) VOI1 (256,83p)
 • 31.08.2014 AVO1 (188p) TK2
 • 05.07.2014 AVO1 (164,17p)
 • 15.05.2014 AVO1 (176,5)

RALLY-TOKO:

 • 31.10.2015 (piirinmestaruus) AVO 84p RTK2
 • 13.12.2014 AVO 92p
 • 04.10.2014 ALO 89p RTK1
 • 07.09.2014 ALO 98p
 • 06.09.2014 ALO 98p

Maarit Martikainen

TK2 Karvin Qute Cover Girl "Vinku", kultainennoutaja:

 • 22.03.2014 Jämijärvi RN,tuomari Paula Rekiranta. KÄY-ERI1 SA,PN2, VA-SERT
 • 23.03.2014 Korpilahti RN, tuomari Raija Tammelin. KÄY-ERI1 SA, PN2, SERT, FI MVA

TK1 TK2 Norvale Heather Bell "Lilo", cockerspanieli:

 • 22.03.2014 Jämijärvi RN,tuomari Harto Stockmari. KÄY-ERI2 SA, PN2, VA-SERT
 • 07.06.2014 Mänttä-Vilppula RN, tuomari Hannele Jokisilta. VET-ERI1 SA, PN1, SERT, FI MVA, ROP, ROP-VET
 • 16.08.2014 Valkeakoski KR, tuomari Ken Campbell. VET-ERI1 SA, PN3, ROP-VET

Mari Kallio

PALVELUSKOIRAKOE

 • 29.10.2016 PAHA1 HK1 (254p.)
 • 24.9.2016 PAJÄ3 JK3 (295p.)
 • 21.8.2016 PAJÄ3 JK3 (290p.)
 • 26.9.2015 PAJÄ1 JK1 (284p)
 • 18.5.2016 PAJÄ2 JK2 (265p)

RALLY-TOKO

 • 31.5.2015 ALO 100p
 • 11.7.2015 ALO 99p
 • 25.7.2015 ALO 99p RTK1
 • 19.3.2016 AVO 85p
 • 26.3.2016 AVO 98p
 • 9.4.2016 AVO 89p RTK2

TOKO

 • 7.5.2015 ALO1 185,5p
 • 28.6.2015 AVO1 175p