Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Esittely

Pieni perheyritys Koirakoutsi on vuonna 2010 perustettu koirankoulutusalan yritys, jonka koulutukset pidetään Ylöjärvellä Koirakoutsiareenalla (Pinotie 2). Koulutustiloistamme löydät lisää tietoa täältä.

Kaikki tarjoamamme koulutukset ja valmennukset perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja ne sopivat kaikille omistajille ja koirille. Noudatamme Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä
sääntöjä kaikilla kursseillamme ja toiminnassamme.

Kurssivalikoimastamme löydät arkea tukevia ja helpottavia koulutuksia, kuten pentukurssit ja hihnakurssit. Lisäksi koulutamme harrastus- ja kilpailulajeja, esimerkiksi TOKOa, koiratanssia ja rally-tokoa alkeiskursseista aina mestaruustason valmennukseen saakka. Lisäksi meillä toimii henkilökohtainen ongelmakoiravastaanotto. Voit tavata meidät kouluttamassa myös koirakerhoissa ja -yhdistyksissä sekä kasvattajien luona eri puolilla Suomea. Voit tilata meidät kouluttamaan täältä.

Koirakoutsin kouluttajat ovat kouluttautuneita ja kokeneita. Koirakoutsin perustaja, Krista Karhu, on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, Voit lukea lisää kaikista kouluttajistamme täältä.


Koulutusideologia

Koulutuksissamme käytetään positiivista vahvistamista ja leikkimistä, joiden avulla koira oppiitehokkaasti. Koulutuksissamme on mottona TVA, jonka ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa ainatottelevaisuusvaliota.

T = TEKNIIKKA

Tekniikka tarkoittaa tapaa, jolla koira tekee asioita. Tekniikka voi olla esimerkiksi tapa ohittaa toinen koira lenkillä tai tulla luokse kutsusta. Koira elää elämänsä tehden asioita, jotka se kokeehyödyllisiksi ja kannattaviksi. Haluamme koulutuksissamme opettaa koiralle tietyn tekniikan eli tavan, joka on koiralle kannattavaa, mutta myös omistajan tavoitteiden mukainen. Toistojen ja yleistämisen kautta saadaan tekniikasta muokattua koiralle tapa, jolla se tilanteen tai tempun suorittaa - myös koulutuskentän ulkopuolella.

V = VUOROVAIKUTUS

Haluamme tukea ja vahvistaa koiran ja omistajan vuorovaikutusta sekä suhdetta. Koiran ja omistajan suhde muovautuu arkipäivän elämässä, mutta sitä voidaan myös kehittää aktiivisesti. Koulutuksissamme pyritään onnistumisiin ja koiran tukemiseen, joiden avulla voimme vaikuttaa koiran ja omistajan välillä olevaan luottamukseen, suhteeseen ja vuuorovaikutukseen. Muuttamalla omaa toimintaamme, voimme muuttaa koiran käyttäytymistä. Omistajan tulee olla koiran silmissä maailman upein tyyppi, jonka kanssa on kivaa, kannattavaa ja turvallista olla.

A = ASENNE

Pelkkä tekniikan opettaminen ei riitä! Koiralla pitää olla myös asennetta eli motivaatiota ja oikea mielentila. Autamme koiraa löytämään oikean tunnelman, jossa se suorittaa tehtävät tai miten se suhtautuu arkielämän tilanteisiin. Oikean asenteen löytymiseen voimme vaikuttaa esimerkiksi omalla käyttäytymisellämme ja palkitsemisella. Palkkioiden tulee olla koiran mielestä tavoiteltavia, jotta se haluaa tehdä niiden eteen töitä ja löydämme koiran innon tehdä asioita. Toisaalta koiran täytyy myös osata rauhoittua ja olla tekemättä mitään, esimerkiksi osata odottaa eläinlääkärinvastaanotolla. Vain rauhallinen ja keskittymiskykyinen koira voi oppia! Omistajan tuleekin opettaa omalla itsevarmuudellaan ja rauhallisuudellaan myös koiralle, että tämä mielentila on toivottava. Kun asenne on kohdallaan, yhteisestä tekemisestä nauttivat niin koira kuin omistaja.